de praatjesmaker

“De Praatjesmaker” is een initiatief van Mark Verra, hoofdtrainer en eigenaar van TennisAgent. De doelstelling van de Praatjesmaker is in eerste instantie om bijscholing te verzorgen voor sporters, sportleraren en voor het bedrijfsleven. Daarnaast ook het starten van een dialoog. Wat kunnen sporters en mensen uit het bedrijfsleven van elkaar leren? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Kortom niet alleen ontvangen van informatie, maar ook delen. Een zoektocht, die kan leiden tot hele interessante inzichten.

Onze coaches:

Pons Jan Vermeer

is van oorsprong sportdocent met als favoriete richting mentale weerbaarheid van individuen en teams. Hij was onder andere 10 jaar KNLTB coach en mede verantwoordelijk voor nationale jeugdselectie. Ook is hij ere-voorzitter van de vereniging Nederlandse tennisleraren, de oudste sportvakvereniging van Nederland. Op dit moment is Pons Jan trainer & coach voor het bedrijfsleven op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de breedste zin en werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams. Hij werkt met verschillende medaillewinnaars in Rio en eredivisie voetbalclubs. Hij is auteur van het boek “PuberPower”. Een boek geschreven voor kinderen tot 18 jaar met als doel optimaal presteren op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zowel in hun sport als maatschappelijke carrière. Eén van zijn specialismen is de kwaliteit van slaap.

Fred Koolhof

Fred is nu eigenaar van het internationaal opererende bedrijf Ontdekkingsreiziger BV in “dialogue, mindshaping and (re)organisation communication”. Hij is van oorsprong bedrijfskundig opgeleid, was 17 jaar manager in grote organisaties en is reserve Luitenant Kolonel bij de Krijgsmacht. Zijn specialisme is om mensen die niet dezelfde “bloedgroep” hebben, maar die wél dezelfde doelen dienen te bereiken, met elkaar te laten samenwerken door dialoog te faciliteren en discussie te stoppen.  Fred was manager, trainer en coach bij het Leefstijl Training & Coaching centrum van een grote zorgverzekeraar in Nederland en ging 2 keer op militaire missie naar Afghanistan als wederopbouwofficier Specialist Economie en Communicatie. Ook is hij senior trainer en coach in gesprekstechnieken en media woordvoering voor het onderdeel Civiel Militaire Interactie voor de krijgsmachten van Nederland en Canada. Fred’s bedrijf is ingericht op het trainen en faciliteren van internationale, multiculturele en duurzame samenwerking. Daarom is hij niet alleen werkzaam in het Nederlandse bedrijfsleven maar ook veelvuldig in landen met partijen in een post- of pre conflict situatie of die te maken hebben met natuurgeweld zoals aardbevingen en overstromingen. Op basis van deze ervaringen schreef hij het boek “Kantel de Olifant!” welke begin dit jaar ook in het Engels internationaal wordt uitgebracht. Dit is een boek voor de manager, (team)coach en leidinggevende –en eigenlijk voor iedereen-  die de dingen makkelijker en samen gedaan wil krijgen. Dat kan door anders te kijken naar – én te praten over dezelfde dingen.

Tara Dik
is eigenaar van Sportception en NLperception en verzorgt opleidingen, trainingen en individuele mentale coaching. Tara is Communicatiewetenschapper, gecertificeerd Oplossingsgericht coach & docent en internationaal NLP trainer (Neuro Linguïstisch Programmeren) aangesloten bij The Society of NLP en ABNLP. Tara’s resultaten en ervaringen:

Is sinds 2006 NLP trainer op alle niveaus; NLP Practitioner, Master Practitioner en Master Advanced, NLP studiedagen, workshops.

Is zelf actief in de tennissport met als beste resultaat binnen top 200 van Nederland in het enkelspel (in 2009)

Verzorgt Bedrijfstrainingen voor o.a. British American Tobacco, Gemeenten Nieuwkoop, Zoetermeer, Arnhem, Hogeschool van Amsterdam, Stichting Jeugdzorg, NHOw, Centric BV, ROC Mondriaan, Nationale Politie Academie, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Xebia IT Software Development & Services, Divosa & BvK, ITTA (Taalinstituut UvA)

sinds 2006 een bloeiende coachingspraktijk waarbij personen worden gecoacht en begeleid in verschillende contexten (werk/privé/topsport).
Systemische Opsteller; Faciliteert familie- en organisatie opstellingen in samenwerking met www.openvloer.nl
Heeft van 2010 t/m 2016  groepsgesprekken begeleid met ex-gedetineerde/ probleemjongeren bij De Graafschap Helpt Scoren/Project Leren door Sport
Sinds 2013 actief als healthcoach voor Lifeguard, een bedrijf dat vitaliteitprogramma’s aanbiedt aan gerenommeerde bedrijven waaronder: Ernst & Young, Friesland Campina, Ordina, Atradius, Stibbe Advocaten, Loyens & Loeff, Rabobank, Havenbedrijf Rotterdam, Feenstra, Mokveld Valves en Robeco. Voor meer informatie, zie: www.lifeguard.nl
Odin Development Compass ODC Loopbaancoach; Psycho-Analytische tool (gebaseerd op gedachtegoed van C. Jung); bruikbaar als assessment en loopbaan begeleidingstool

Onze partner en gastheer:

TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van inspecties en is meer dan 140 jaar geleden opgericht. De groep heeft 19.600 medewerkers in 69 landen en een jaarlijkse omzet van EUR 1,9 miljard. De onafhankelijke experts staan voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. TÜV Rheinland inspecteert technisch materiaal, producten en diensten en helpt mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. De experts trainen mensen in een breed scala aan beroepen en industrieën. Daarvoor beschikt TÜV Rheinland over een wereldwijd netwerk van erkende laboratoria, test- en opleidingscentra. Sinds 2006 is TÜV Rheinland lid van de United Nations Global Compact om duurzaamheid te promoten en corruptie te bestrijden.
Bij de Nederlandse vestigingen van TÜV Rheinland in Leek, Arnhem en Oosterhout worden diverse testen uitgevoerd: van matrassen tot glas, van elektrische apparaten tot textiel en van rolstoelen tot draadloze verbindingen.

Website: www.tuv.com/nl

 

matches players, coaches & clubs