Categorieën
laatste nieuws

3 PO punten te verdienen voor tennisleraren op het congres Optimaal Presteren vrijdag 12 mei 2017.

De KNLTB waardeert onderstaande workshops met 3 PO punten. Tennisleraren kunnen na het bijwonen van alle workshops deze punten bij laten schrijven. Anders dan eerder vermeld, wordt het congres op vrijdag 12 mei gehouden.

Voor mensen uit de sport- en/ of het bedrijfsleven op elk niveau.

Congres met Pons Jan Vermeer op 12 mei 2017 1300u-1730u bij TÜV Rheinland, Westervoortsedijk 73, gebouw 58, 6827 AV Arnhem.

Pons Jan Vermeer

is van oorsprong sportdocent met als favoriete richting mentale weerbaarheid van individuen en teams. Hij was onder andere 10 jaar KNLTB coach en mede verantwoordelijk voor nationale jeugdselectie. Ook is hij ere-voorzitter van de vereniging Nederlandse tennisleraren, de oudste sportvakvereniging van Nederland. Op dit moment is Pons Jan trainer & coach voor het bedrijfsleven op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de breedste zin en werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams. Hij werkt met verschillende medaillewinnaars in Rio en eredivisie voetbalclubs. Hij is auteur van het boek “PuberPower”. Een boek geschreven voor kinderen tot 18 jaar met als doel optimaal presteren op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zowel in hun sport als maatschappelijke carrière. Eén van zijn specialismen is de kwaliteit van slaap.

TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van inspecties en is meer dan 140 jaar geleden opgericht. De groep heeft 19.600 medewerkers in 69 landen en een jaarlijkse omzet van EUR 1,9 miljard. De onafhankelijke experts staan voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. TÜV Rheinland inspecteert technisch materiaal, producten en diensten en helpt mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. De experts trainen mensen in een breed scala aan beroepen en industrieën. Daarvoor beschikt TÜV Rheinland over een wereldwijd netwerk van erkende laboratoria, test- en opleidingscentra. Sinds 2006 is TÜV Rheinland lid van de United Nations Global Compact om duurzaamheid te promoten en corruptie te bestrijden.
Bij de Nederlandse vestigingen van TÜV Rheinland in Leek, Arnhem en Oosterhout worden diverse testen uitgevoerd: van matrassen tot glas, van elektrische apparaten tot textiel en van rolstoelen tot draadloze verbindingen.

Website: www.tuv.com/nl

“De Praatjesmaker” is een initiatief van Mark Verra, hoofdtrainer en eigenaar van TennisAgent. De doelstelling van de Praatjesmaker is in eerste instantie om bijscholing te verzorgen voor sporters, sportleraren en voor het bedrijfsleven op elk niveau. Daarnaast ook het starten van een dialoog. Wat kunnen sporters en mensen uit het bedrijfsleven van elkaar leren? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Kortom niet alleen ontvangen van informatie, maar ook delen. Een zoektocht, die kan leiden tot hele interessante inzichten.

De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren.

Het programma van de dag:

Ontvangst 1300u-1330u

1330u Workshop 1 “Optimaal Presteren”, lessen van topsporters door Pons Jan Vermeer.

Topsporters en topsportteams werken naar een belangrijk evenement toe en pieken op het juiste moment. Hoe stellen ze hun doelen, wat doen ze fysiek maar vooral ook op mentaal gebied? We kijken ook hoe belangrijk de omgeving is voor hun prestaties?

Deze workshop geeft inzicht in wat topsport is en wat de (rand)voorwaarden zijn om optimaal te presteren en dat niet één keer maar duurzaam. We maken een koppeling met organisaties en kijken welke voorwaarden voor iedereen gelden om tot je 70e goed te presteren.

1415u Workshop 2 “De Dialoog”, leren van elkaar door gesprekken, aangezwengeld door Pons Jan Vermeer, Mark Verra, Fred Koolhof en TÜV Rheinland.

Tijdens dit gedeelte brengen wij sport en bedrijfsleven met elkaar in contact door een dialoog te starten. Een middel daarbij is het opstellen van een aantal vragen door Fred Koolhof, expert in dialoog en schrijver van het boek “Kantel de Olifant.”

1545u Workshop 3 “Professioneel Slapen” , slaap in de praktijk door Pons Jan Vermeer.

De kwaliteit van slaap is ongelofelijk belangrijk om optimale prestaties neer te zetten. Dit geldt voor iedereen maar vooral voor sporters die dagelijks trainen. Hun herstel en dus belastbaarheid is sterk afhankelijk van hoe serieus de sporter omgaat met zijn/haar slaap. Professioneel slapen geeft meetbare resultaten als: Fysiek sneller hersteld, beter motorische vaardigheden leren, langer kunnen focussen en emotioneel stabieler zijn.

Deze workshop heeft als doel inzicht te geven in het fenomeen slaap en hoe een praktische invulling te geven aan een betere kwaliteit slaap. Waar liggen mogelijkheden en wat zijn de bedreigingen van onze slaap. Welke slaaprituelen zou je kunnen ontwikkelen en wat doen ontspanningsoefeningen en wat is de invloed van smartphones, tablets enz.

1630u Borrel en Evaluatie

Deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen van de dag en hopelijk een voortzetting van de dialoog. N.a.v de ervaring van de deelnemers en die van de organisatie wordt een wederkerend evenement neergezet.

Kosten
voor VNT-leden €40,-
niet VNT-leden €60,-

Selecteer een geldig formulier