Categorieën
laatste nieuws

Stukje Mark op tennisleraren.nl

Als ik dit had geweten….

Sinds een aantal jaren gaat het met het ledenaantal bij TC de Schaeck in Twello al de goede kant op. Ik neem deze vereniging even als een voorbeeld. Twee nieuwe woonwijken zijn verrezen naast de club met heel veel jonge gezinnen en vaak peuters en kleuters. De ene na de andere nepooievaar is te bewonderen tijdens onze flyeracties bij de verschillende huizen. Echte zijn er trouwens ook. Voor het eerst sinds jaren dat ik 3 berichtjes heb ontvangen van aankomende vaders, die niet zeker wisten of hun les wel door kon gaan, omdat het ieder moment “zover kon zijn.” Hele straten werden al lid en nu helemaal. De actie Maak Kennis met Tennis (2 maanden onbeperkt tennissen en 4 tennislessen voor 4 tientjes) was een ongekend succes. Zeker toen ook nog eens die Coronamaatregelen een feit waren en tennis nog 1 van de weinige sporten was, die je nog kon beoefenen. Hele wachtlijsten hebben we gehad. Als er dan een tijdstip vrijkwam om te lessen, hoe inpopulair normaalgesproken ook, bijvoorbeeld 2140u tot 2230u, werd er gezegd “doen we!” In de Kerstvakantie werd ik gevraagd clinics te geven voor de jeugd uit de gemeente Voorst. Gelukkig maar dat ik hulp had! 60 Kinderen stonden ineens voor mijn neus. Inmiddels zijn daar ook weer leden uit voort gekomen. Een enthousiaste jeugdgroep van de plaatselijke tafeltennisvereniging Trias is voorbij geweest. Allemaal hartstikke leuk, ware het niet 1 van de oorzaken een verschrikkelijke is, namelijk die van Corona.
Maar wat gaat er gebeuren als deze pandemie voorbij is? Meerdere mensen hebben de afgelopen periode tegen me gezegd: “Als ik dit had geweten was ik veel eerder begonnen. Een meneer zei: Ik fietste hier al 20 jaar langs en had geen idee. Daar staat tegenover dat een meisje tegen me zei dat ze verwachtte dat misschien ook veel mensen weer hun oude sport gaan oppakken. Ikzelf ben er v.w.b. het behoud van de ledengroei erg positief over en dan denk ik vooral aan de mensen, die zeggen “als ik dit had geweten.”
Mark Verra, voorzitter VNT.