Categorieën
laatste nieuws

OldStars tennis bij TC de Schaeck in Twello

Blijf fit en scherp met OldStars tennis bij TC de Schaeck
Ouderen die vroeger getennist hebben en het leuk vinden dit weer op te pakken of ouderen die nog niet kunnen tennissen, maar wel nieuwsgierig zijn of graag meer willen gaan bewegen, kunnen bij TC de Schaeck in Twello kennismaken met OldStars tennis. OldStars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd en is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Bij OldStars tennis speelt leeftijd geen rol: u bent nooit te oud om met tennis te beginnen.
Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde begin 2020 na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers, Oldstars tennis was daar een van. TC de Schaeck was een van de eerste verenigingen die gelijk meedeed.
Hoe werkt OldStars tennis?
In de basis wordt er gespeeld volgende de bekende tennisregels, met een aantal aanpassingen: zo wordt er gespeeld met een zachte, langzamere bal, wordt het dubbelspel gespeeld op een enkelveld, mag je onderhands serveren en mag de bal twee keer stuiteren. Daarnaast is er in de aangeboden lesvormen aandacht voor beweegvormen gericht op 55-plussers via het ASM model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via tennis gewerkt aan een betere conditie en motoriek.
De training begint met een warming-up op muziek waarbij al ‘dansend’ de spieren opgewarmd worden. Met verschillende oefeningen worden daarna de basisslagen van het tennis doorgenomen. Na ongeveer een uur wordt de training afgesloten met een kop koffie. Dit sociale aspect is natuurlijk minstens zo belangrijk.
Zin om mee te doen met OldStars tennis?
OldStars tennis is dus voor iedereen toegankelijk die meer wil bewegen, ook als u nog nooit getennist heeft. Iedere vrijdag om 10:00 uur komen we samen op het tennispark van TC de Schaeck in Twello, Schakerpad 8. Kom ook en ervaar hoe leuk én gezellig tennis is.
Meer informatie?
Contactpersoon:
Stefan Kok, bestuurslid TC de Schaeck, OldStars tennis, 06-13851065 oldstarstennis@tcdeschaeck.nl