Categorieën
laatste nieuws

Ladderpraat: Wendy Buitink

Welkom bij onze nieuwe rubriek “Ladderpraat.” We verzamelen verschillende ervaringen en verhalen van deelnemers aan de clubladder bij TC de Schaeck in Twello. Aan het eind wordt de pen doorgegeven aan een volgende schrijver.

Laddercompetitie voor onervaren tennissers

Bij het lezen en horen over een laddercompetitie bij de tennisvereniging schoot meteen de gedachten door mijn hoofd dat je hiervoor heel goed moet kunnen tennissen en ik er met mijn startende skills zeker niet ervaren genoeg was. Het zou toch niks kunnen zijn om zo van de baan geslagen te worden. Maar na wat aandringen en enthousiasme van mijn teamgenoot, Carlijn Horstink, ging ik toch over stag. We zouden ons nog terug kunnen trekken als het echt tegen zou vallen en we alles dik zouden verliezen. Ik zag op tegen de eerste wedstrijd en was bang voor een teleurstelling voor zowel de tegenstander als onszelf. Uiteindelijk bleek dit reuze mee te vallen en was het een heel fijne wedstrijd om te spelen. Nu zijn we 11 wedstrijden verder en vind ik het alleen maar leuk, gezellig en leerzaam. Door veel tegen ‘onbekenden’ te spelen en in te zien dat zij net zo onervaren zijn of juist ervaren, leer ik veel van hun spel en groei ik in mijn techniek en inzicht. Het is ontspannen en gezellig. Men staat open voor het geven van feedback en complimenten. Ondanks dat we regelmatig hebben verloren, gaan we vaak gelijk op met de tegenstander en spant het er meestal om. De laddercompetitie is dus minder eng dan ik had verwacht. 🙂

Ik ben blij dat ik me heb laten overhalen om mee te spelen en hoop aankomende tijd nog meer te klimmen op de ladder ;).
Groeten Wendy Buitink
Bij deze wil ik de pen doorgeven aan Martijn Linthorst.

Voor meer info mark@tennisagent.eu