Categorieën
laatste nieuws

Ladderpraat: Maarten.

Twello – Beste tennisvrienden van TC de Schaeck,
Ik heb de pen doorgegeven gekregen voor deze ‘ladderpraat’. Vandaag wil ik jullie meenemen op een reis door mijn tennisverleden en -heden, en wat een avontuur heeft het tot nu toe mogen zijn op onze mooie tennisclub. Ik ben Maarten Geurtse, ooit begonnen als jeugdlid op een leeftijd van 8 jaar hier bij TC de Schaeck. Ik leerde tennissen van Ruud La Rose, misschien kennen jullie hem ook wel. Maar zoals dat gaat in het leven van een tiener, kwamen er andere interesses en rond mijn 14e stopte ik met tennissen.
Jaren gingen voorbij zonder een tennisracket aan te raken, totdat ik Bas de Waardt weer tegenkwam tijdens de Klompenweek, zo’n 8 jaar geleden alweer. Bas kende ik van het tennissen in de jeugd. Samen hebben we toen een tijdje onze backhands en smashes geoefend bij tennisclub De Boerenhofstee in Wilp, totdat het daar dichtging. Dat bracht me weer terug en in november 2020 werd ik ontvangen als het 500ste lid van TC de Schaeck.
Met dat lidmaatschap kwam de passie voor het spel weer helemaal terug. We gingen trainen bij Mark en ik doe sindsdien zo af en toe met plezier mee aan de laddercompetitie. Het is een absolute aanrader voor iedereen die ongedwongen wil tennissen maar wel steeds tegen een nieuwe uitdager op de baan staat.
Dit jaar heb ik ook mijn horizon verbreed door deel te nemen aan verschillende toernooien in de regio, voornamelijk in de zomer. De sfeer op de verschillende tennisclubs is altijd gezellig en warm. En nu de winter is gearriveerd, waag ik me af en toe aan het overdekte tennis. Het tempo ligt iets hoger, en dat brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. Dat spel ligt mij wel.
Kortom, mijn advies aan jullie allemaal: doe mee aan toernooien en competities. Blijf trainen, want dat is de sleutel tot vooruitgang. De tennisclub hier bij de Schaeck biedt talloze mogelijkheden om je liefde voor het spel te verdiepen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Dus sla die bal en geniet van elke slag op onze prachtige tennisbanen!
Met sportieve groet,
Maarten Geurtse