Congres Optimaal Presteren 1

Onderstaand congres was een reuzesucces met een gemiddelde waardering van 8.5 van onze deelnemers. Dit gaat zeker een vervolg hebben. Houd ons in de gaten!

Voor mensen uit de sport- en/ of het bedrijfsleven op elk niveau.

Congres met Pons Jan Vermeer en Jeanne Estourgie op 16 maart 2018 1300u-1730u bij TÜV Rheinland, Westervoortsedijk 73, gebouw SB, 6827 AV Arnhem.

Pons Jan Vermeer
is van oorsprong sportdocent met als favoriete richting mentale weerbaarheid van individuen en teams. Hij was onder andere 10 jaar KNLTB coach en mede verantwoordelijk voor nationale jeugdselectie. Ook is hij ere-voorzitter van de vereniging Nederlandse tennisleraren, de oudste sportvakvereniging van Nederland. Op dit moment is Pons Jan trainer & coach voor het bedrijfsleven op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de breedste zin en werkt hij op mentaal gebied met individuele topsporters en teams. Hij werkt met verschillende medaillewinnaars in Rio en eredivisie voetbalclubs. Hij is auteur van het boek “PuberPower”. Een boek geschreven voor kinderen tot 18 jaar met als doel optimaal presteren op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zowel in hun sport als maatschappelijke carrière. Eén van zijn specialismen is de kwaliteit van slaap.

Jeanne Estourgie
stelt zichzelf voor:
Ervaring die LOONT
Ruim 20 jaar heb ik gewerkt als marketing manager bij (inter)nationale organisaties zoals Chase Manhattan, De Lage Landen, VNU, ADP en Interpolis. Hier startte ik met de ‘Interpolis Glashelder-strategie’ en was ik de eerste 7 jaar verantwoordelijk voor het merk en de doorvertaling van ‘Glashelder’ in alle aspecten van de bedrijfsvoering.
Ook nu gaat het mij nog steeds om ‘verschil maken’. Vanuit een duurzame kijk op wat LOONT. De focus ligt op positief leiderschap, werkgeluk en merkstrategie.

TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van inspecties en is meer dan 140 jaar geleden opgericht. De groep heeft 19.600 medewerkers in 69 landen en een jaarlijkse omzet van EUR 1,9 miljard. De onafhankelijke experts staan voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. TÜV Rheinland inspecteert technisch materiaal, producten en diensten en helpt mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. De experts trainen mensen in een breed scala aan beroepen en industrieën. Daarvoor beschikt TÜV Rheinland over een wereldwijd netwerk van erkende laboratoria, test- en opleidingscentra. Sinds 2006 is TÜV Rheinland lid van de United Nations Global Compact om duurzaamheid te promoten en corruptie te bestrijden.
Bij de Nederlandse vestigingen van TÜV Rheinland in Leek, Arnhem en Oosterhout worden diverse testen uitgevoerd: van matrassen tot glas, van elektrische apparaten tot textiel en van rolstoelen tot draadloze verbindingen.

Website: www.tuv.com/nl

“De Praatjesmaker” is een initiatief van Mark Verra, hoofdtrainer en eigenaar van TennisAgent. De doelstelling van de Praatjesmaker is in eerste instantie om bijscholing te verzorgen voor sporters, sportleraren en voor het bedrijfsleven op elk niveau. Daarnaast ook het starten van een dialoog. Wat kunnen sporters en mensen uit het bedrijfsleven van elkaar leren? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Kortom niet alleen ontvangen van informatie, maar ook delen. Een zoektocht, die kan leiden tot hele interessante inzichten.

De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren.

Het programma van de dag:

Ontvangst 1300u-1330u

1330u Workshop 1 “Optimaal Presteren”, lessen van topsporters door Pons Jan Vermeer.

Topsporters en topsportteams werken naar een belangrijk evenement toe en pieken op het juiste moment. Hoe stellen ze hun doelen, wat doen ze fysiek maar vooral ook op mentaal gebied? We kijken ook hoe belangrijk de omgeving is voor hun prestaties?

Deze workshop geeft inzicht in wat topsport is en wat de (rand)voorwaarden zijn om optimaal te presteren en dat niet één keer maar duurzaam. We maken een koppeling met organisaties en kijken welke voorwaarden voor iedereen gelden om tot je 70e goed te presteren.

1415u Workshop 2 “Werkgeluk als businessmodel”  door Jeanne Estourgie.

Ieder mens wil gelukkig zijn en gelukkige mensen zijn de beste versie van zichzelf! Dat maakt dat steeds meer ondernemingen serieus investeren in werkgeluk!

Wie er mee aan de slag gaat, is positief, vooral omdat het loont. Het levert niet alleen meer werkplezier maar ook betere samenwerking, hogere productiviteit,

meer rendement, gezonder personeel en het heeft een positief effect op de tevredenheid en loyaliteit van klanten. Dat maakt werkgeluk een interessant en betekenisvol businessmodel.
Wat is (werk)geluk en wat is het niet? Hoe geef je werkgeluk concreet vorm in de praktijk en wat kunnen we leren van ondernemingen die hierin voorgaan?
Jeanne Estourgie-Roefs van LOONT spreekt vanuit haar praktijkervaring als business coach op gebied van menselijk leiderschap, samenwerking en werkgeluk.

1500u Pauze met mogelijkheden tot dialoog en/of rondleiding TÜV Rheinland.

1545u Workshop 3 “Professioneel Slapen” , slaap in de praktijk door Pons Jan Vermeer.

De kwaliteit van slaap is ongelofelijk belangrijk om optimale prestaties neer te zetten. Dit geldt voor iedereen maar vooral voor sporters die dagelijks trainen. Hun herstel en dus belastbaarheid is sterk afhankelijk van hoe serieus de sporter omgaat met zijn/haar slaap. Professioneel slapen geeft meetbare resultaten als: Fysiek sneller hersteld, beter motorische vaardigheden leren, langer kunnen focussen en emotioneel stabieler zijn.

Deze workshop heeft als doel inzicht te geven in het fenomeen slaap en hoe een praktische invulling te geven aan een betere kwaliteit slaap. Waar liggen mogelijkheden en wat zijn de bedreigingen van onze slaap. Welke slaaprituelen zou je kunnen ontwikkelen en wat doen ontspanningsoefeningen en wat is de invloed van smartphones, tablets enz.

1630u Borrel en Evaluatie

Deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen van de dag en hopelijk een voortzetting van de dialoog. N.a.v de ervaring van de deelnemers en die van de organisatie wordt een wederkerend evenement neergezet.

Kosten
voor VNT-leden €40,-
niet VNT-leden €60,-

Call now