Categorieën
laatste nieuws

TALENTIDENTIFICATIE EN -ONTWIKKELING IN DE SPORT

Artikel geplaatst met als enige belangen: credits voor de makers en waardering voor het delen van kennis! (red.)

In april 2024 organiseren de Universiteit Gent en de HAN een internationale expertmeeting over talentidentificatie en -ontwikkeling in de sport. De focus van dit vierdaagse evenement zal liggen op de wetenschap en praktijk van het detecteren, oriënteren, identificeren, selecteren, overdragen en ontwikkelen van sporttalent, inclusief onderzoek naar het verwerven van vaardigheden, expertise en sportprestaties van atleten. De onderzoeksuitdaging (pitches) en workshops bieden volop mogelijkheden voor diepgaande discussies, debatten en interactie tussen ’s werelds meest vooraanstaande onderzoekers op deze terreinen. Let op: tickets zijn verkrijgbaar tot en met 15 februari

De afgelopen jaren zijn onderzoekers teleurgesteld over de kwaliteit van de wetenschappelijke betrokkenheid en het discours in onze gebieden op internationale conferenties, vooral gezien hoe duur deze conferenties zijn geworden. Met dit gecombineerde evenement proberen we de grenzen te verleggen van wat voor soort interactie en betrokkenheid mogelijk is op deze atypische conferentie in België en Nederland.

Een team van internationaal gerenommeerde sprekers trapt de internationale expertmeeting af op maandag 8 en dinsdag 9 april in Gent, België. Het eerste deel van de conferentie zal zich richten op zinvolle studentenbetrokkenheid en rondetafelgesprekken waarbij studenten zullen communiceren met vooraanstaande onderzoekers om feedback te krijgen op ideeën en onderzoeksprojecten tijdens een ‘Talent Research Challenge’. Op woensdag maken alle deelnemers de transfer naar Nijmegen voor het tweede deel van de conferentie, waar keynote speeches en workshops elkaar afwisselen op donderdag 11 en vrijdag 12 april in Nijmegen, Nederland.

Om in te schrijven