Categorieën
laatste nieuws

Ladderpraat: Martijn Kamphorst

Ladderpraat Martijn
Dag ladderaars en tennisvrienden,
Dank Maarten Geurtsen voor het doorgeven van de pen. Wij hebben al een paar mooie battles uitgevochten en ik kijk uit naar nog meer strijd in 2024!
Zoals velen wel zullen weten ben ik dit jaar tot het bestuur van T.C. de Schaeck toegetreden. Doordat ik druk ben/was met de overdracht ben ik wat later ingestapt bij de tennisladder. Maar hier heb ik absoluut geen spijt van.
Gewoon trainen en wedstrijden spelen tegen bekenden is leuk maar een iets meer competitieve manier geeft toch wat meer energie. Dat kleine beetje spanning en strijd die erbij komt kijken is nét dat verschil dat het leuker maakt.
Zoals eerder gezegd heb ik al een mooie wedstrijd tegen Maarten Geurtsen gespeeld. We begonnen terwijl het droog was en ik won (wel geflatteerd) de eerste set. Set 2 begon ook goed maar daarna begon het te regenen waardoor ik met mijn bril de bal nauwelijks meer kon zien. Ik wil geen excuses zoeken hoor, haha, maar die set heb ik er gelukkig (toen het weer droog werd) in de tie-break uitgesleept. Daarnaast heb ik tegen Peter Tijhuis al twee mooie potten gespeeld. Beiden potten was Peter beter en heeft hij terecht gewonnen. Maar pot twee kwam ik al dichterbij dus ik ben blij met de stappen die ik in de tussentijd heb gezet.
Eigenlijk stond er voor afgelopen week een wedstrijd gepland tegen de nummer één (Jasper Pol). Nummer één tegen de nummer twee. Maar door de vorst kon de wedstrijd niet doorgaan. Jasper en ik gaan de wedstrijd nog wel een keer spelen (maar dan voor de fun). Ik ben erg benieuwd want hij heeft volgens mij enorm veel stappen gezet en is al zeven wedstrijden ongeslagen.
Voor mij is tennissen het leukste wat er is. Ik speel dan ook alle competities (voorjaar en najaar), FTO, soms zomeravond. In de zomer probeer ik wat toernooien in de regio te doen. En nu natuurlijk ladderen. Je ontmoet veel nieuwe mensen (wat voor mij veel nieuwe vrienden heeft opgeleverd) en je tennisniveau wordt ook duidelijk beter. Een echte aanrader dus om veel wedstrijden te spelen! Maar daarnaast train ik ook veel (veel sparren met verschillende tegenstanders). Af en toe terug gaan naar de basis is erg belangrijk om toch weer een volgende stap te kunnen maken.
Leuk dat ik even iets mocht vertellen over mijn tenniservaringen. We gaan er weer een mooi sportief tennisjaar van maken. Ik zie jullie graag veel op de club 🙂
Ik geef de pen door aan onze man in vorm: Jasper Pol.
Hartelijke groet,
Martijn Kamphorst